День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції           (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

В Новосільському НВК  до Дня Гідності та Свободи було проведено загальношкільну лінійку «Наш дух не зламати — свободу не вбити», мета якої — вшанувати патріотизм і мужність  громадян країни, які вийшли на Майдан з рішучим наміром відстояти  своє бажання бути частиною Європи; прищеплювати любов до Батьківщини; зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття; розвивати бажання стати гідними громадянами України. Також у навчально-виховному комплексі було організовано перегляд відеопрезентації «Україна – територія Гідності» та оформлено фотовиставку «Пам’ятаємо. Шануємо. Віримо…»

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, кого було вбито на майдані, тих, хто залишив земне життя у 2013-2014 рр. Це наша Небесна сотня. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодну душу.

Хвилиною мовчання діти вшанували пам’ять Героїв Майдану і воїнів -захисників України, які загинули за світле майбутнє України під час проведення на Сході України АТО.  Вони – живий приклад героїзму, який переплавив у собі холодний розум та палкі серця. Тож давайте дивитись у майбутнє з оптимізмом та виборювати для себе та наступних поколінь те життя, якого варта наша Батьківщина.