У Новосільському НВК пройшов тиждень дитячої та юнацької книги. Метою цього тижня було розширити знання про історію книгодрукування та структуру книги; формувати вміння користуватися бібліотекою, її послугами, книгою; розвивати творчу уяву та мислення, інтелектуальні здібності учня; сприяти розвитку розумової діяльності учня; розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність, самоосвітню компетентність; виховувати активного читача, всебічно розвинену, інформовану особистість; виховати любов та бережливе ставлення до книги, як до джерела знань.

Під час тижня дитячої та юнацької книги  учням 2 класу була проведена екскурсія до бібліотеки з метою формування загального уявлення про шкільну бібліотеку, виховання в учнів бажання читати, розвивати інтерес до світу книг. А також з другокласниками проведена вікторина «З якої це казки».

З учнями 3-4 класів було проведено урок-гру «Де починається життя книги». Учні довідались про історію створення книги. Ділились враженнями про прочитані книги.

З учнями 5-6 класів був проведений екотур «Світ навколо тебе». Школярі проявили свої знання з природознавства та географії.

З учнями 9 класу проведено ерудит-гру «Найрозумніший»―де учні проявили свої знання з географії, біології, математики.

Радою учнівського самоврядування «Живи, книго!» здійснено рейд-перевірку   учнівських підручників.

А ще з  учнями 2-5 класів проведено конкурс малюнків «Мої улюблені казки». Усі переможці нагороджені грамотами.