Діти, школа, вчителі… Слова усім відомі і знайомі. Але в кожного вони викликають свої спогади, емоції, почуття. Найчастіше — це дитинство, сміх, радість спілкування з друзями-однокласниками, веселі ігри, уроки, перерви, свята, екскурсії…

 

28 жовтня 2017р. Новосільський навчально-виховний комплекс відзначив радісне і знаменне свято —50-річчя від дня заснування. Цього дня до нас завітало багато гостей: школярі та педагоги Монастирецької ЗОШ І-ІІ ст. і Мостівської ЗОШ І ст., директори сусідніх шкіл, ветерани педагогічної праці, отці, випускники школи, жителі села. Почесними гостями були керівник відділу освіти Городоцької РДА Яскевич І.А., голова районної державної адміністрації Ременяк В.В., голова районної профспілки працівників освіти Вакар Г.О., методист Строкач Д.С., депутат Львівської обласної ради Кеньо К.І., депутат районної ради Кликоцький І.Є., голова сільської ради Пілющак Л.І.. Гості привітали школу з ювілеєм та привезли цінні подарунки (класні дошки, проектор), які дуже необхідні під час навчального процесу. У таке свято не забули і про вчителів ветеранів, яких привітали квітами та грамотами за їх багаторічну працю у школі.

До цієї важливої дати готувались всі: і діти, і вчителі. У фойє школи восьмикласники зустрічали гостей та вручали їм патріотичні сувеніри, виготовлені своїми руками. А ще було оформлено фотовиставку «Незабутні миттєвості шкільного життя», де вчителі ветерани мали можливість знову поринути у гомінке шкільне життя. Також гості школи відвідали шкільний музей «Світлицю».

Із щирими словами вітання та найкращими побажаннями до присутніх звернулася директор НВК Ліщинська О.С., яка коротко розповіла про історію становлення школи та здобутки, яких вдалося досягнути педагогічному колективу за 50 років. Зокрема, зазначила, що збудована і відкрита школа у 1967 році. На сьогоднішній день тут навчається 100 дітей та працює 20 педагогів.

Далі всі присутні мали змогу насолодитися святковою програмою та переглянути презентацію «Літопис Новосільського НВК». У концертній програмі глядачі побачили виступи з’єднаного ансамблю учнів та вчителів, пісенні, поетичні, хореографічні і театральні композиції.

Це була не просто зустріч, це було свято, наповнене радістю, теплотою, любов’ю. Малиновий передзвін прожитих років у школі звучав не лише в пам’яті, а і в серці кожного присутнього.