Перше вересня — це особливе свято — День знань. Свято змін, саморозвитку, самовдосконалення та вивчення нового. Для кожного це свято має особливе значення: учні очікують на цікаві уроки, нові відкриття та пригоди; педагоги — на вдячних, здібних і талановитих учнів; батьки — на успіхи та старанність своїх дітей.

Урочисто і святково пролунав перший дзвоник у Новосільському НВК. Директор НВК, Ліщинська Оксана Степанівна, привітала усіх учнів, вчителів, батьків зі святом мудрості та доброти —  Днем знань. У своєму зверненні до школярів, вона побажала їм успіхів у навчанні, здійснення задумів та мрій. А також сказала, що наша шкільна родина збільшилася — у Новосільському НВК навчатимуться діти зі с.Мости.

На святкову лінійку до рідної школи завітала депутат Львівської обласної ради Кеньо Катерина Іванівна, яка побажала усім наполегливості, терпіння, нових звершень та успіхів. Особлива увага до першокласників, адже саме їм адресовані цього дня найтепліші слова. Маленьким школярам Катерина Іванівна вручила подарунки від Ярослава Дубневича.

У Новосільському НВК вже стало традицією запрошувати на шкільні свята о.Олега. Отець разом з усіма присутніми помолився, щоб цей навчальний рік був успішним та щасливим і щоб над нашою ненькою Україною було чисте голубе та мирне небо.