14 жовтня на свято Покрови Пречистої Богородиці наша країна відзначає День українського козацтва, а з 2014 року, згідно Указу Президента України, ми відзначаємо ще й День захисника України. Для відзначення цих свят

у Новосільському НВК  було проведено урок мужності «Дні козацької слави». Метою заходу було  розширити знання учнів з життя запорізького козацтва, виховувати повагу до героїки наших предків, любов до рідного краю, патріотичні почуття, дружні стосунки.  Свято проходило у вигляді змагань між двома командами «Побратими-козаки» та «Козацька шабля». Команди брали участь в різних конкурсах: «Візитка», «У кого сильніша рука?», «Конкурс майстерних художників», «Як наші козаки залицялися», «Найсильніші духом», «Як козак їсть, так і працює». Перемогла команда «Побратими-козаки», її учасники були нагороджені грамотами.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.