У світі існує понад дві тисячі професій. І це чудово! Адже кожен може вибрати собі майбутню професію, виходячи зі своїх здібностей і уподобань. Хоч прийняти остаточне рішення нелегко.

      Щоб краще пізнати світ професій , класними керівниками Івасечко М.Д. та  Лещинською О.М. було організовано екскурсію для учнів  5 та 6 класів  на ТзОВ “Хенкель-Когут” у селі Березець.

      Компанія “Хінкель-Когут” – це комбінат з виготовлення натуральних ковбасних оболонок, що має десятилітню історію праці на українському ринку і є постачальником кишкової продукції провідним м’ясовиробникам України та країнам Європейської спільноти.
      Основна мета  екскурсій полягала  в тому, щоб дати учням загальне уявлення про сучасне виробництво, познайомити їх зі структурою підприємства,  з умовами та специфікою роботи на ньому, але головне – продемонструвати виробничу працю і розповісти про її сутність, про сучасну техніку і  технологію  виробництва. Учні ознайомилися з професією калібрувальниці. Багато  батьків учнів працюють на цьому підприємстві.

       Значення екскурсій полягало передусім у тому, що вони ознайомилися із сучасним виробництвом, розкрили світ різноманітних професій.