Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття. Згідно плану роботи з 1 по 7 березня у Новосільському НВК проводився Тиждень зарубіжної літератури (вчителі Левицька А.М. та                        Біла О.М).

     Цікаві вікторини, кросворди, конкурси, змагання, ігри дозволили виявити найактивніших читачів та шанувальників красного письменства, відкрили нові літературні таємниці.

      У п’ятницю відбулося урочисте відкриття тижня, де учні 9 класу переконували глядачів у необхідності щоденної дружби із книгами як потрібної умови для формування сучасного інтелектуала. Також було проведено конкурси «Хто я?» і «Таємна скриня» під час яких діти мали змогу проявити свої знання та кмітливість і отримати солодкі подарунки.

      П’ятикласниці та шестикласники змагалися між собою у літературній грі «Хто зверху?». Учні 7 класу долали «Літературний лабіринт», а учні 8 класу виборювали право називатися найрозумнішими у вікторині «Розумники й розумниці». Завершальним акордом предметного тижня став «Бал літературних героїв»  на якому учні мали можливість перевтілитись у своїх улюблених літературних героїв.

      Загалом Тиждень зарубіжної літератури був цікавим та пізнавальним. Варто зазначити, що завдяки таким заходам школярі починають краще готуватися до уроків, активніше беруть участь у літературних бесідах, більше і, головне, якісніше читають, цікавляться новинками зарубіжної літератури. А вчителі відчувають радість творчості, професійного зростання й духовної реалізації.