Днями у Новосільському НВК відбулася зустріч учнів 5-9 класів з о.Олегом Кобелем, який є Керівником у Відділі душпастирства спорту УГКЦ, Головою Комісії Справедливість і Мир, Референтом Бюро Екології УГКЦ у Стрийській єпархії УГКЦ. Він провів бесіду на екологічну тематику та прочитав школярам екоказку «Їжачок-рятівничок», акцентувавши увагу на такій болючій проблемі, як спалювання сухої трави.

     Цікавим і змістовним був виступ отця Олега, який розповів про екологічний гріх (безвідповідальне руйнування природи) як один з найважчих соціальних гріхів. Де він говорив, що навчаючи про екологічний гріх, Церква пояснює його як порушення Божої волі і гріх проти заповідей «Не вбий» і «Не вкради» в ставленні до природи. У ширшому розумінні кожен гріх можемо трактувати як екологічний, адже в корені кожного гріха лежить внутрішня нечистота стосунків з Богом, що проявляється у зовнішній гріховній поведінці.

   Закликав кожного задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість, щоб не було пізно, бо Бог прощає завжди, людина – інколи, а природа – ніколи.