Літо для школярів – це канікули, радість, відпочинок. Активним та пізнавальним відпочинком розпочали свої літні вакації восьмикласники Новосільського НВК разом з класним керівником Левицькою Н.В., та вчителем трудового навчання Бокало Н.В.

За час дводенної екскурсії учні побували на одному з найвідоміших водоспадів Львівщини – Кам’янка, який утворився на однойменній річці, що протікає Сколівщиною; на озері Журавлиному, яке ще відоме під назвою «Мертве», так як його води насичені сірководнем і є непридатними для існування живих організмів.

Зупинилися на відпочинок у дитячій туристичній базі  «Трембіта», розташованій серед мальовничої карпатської природи в околицях                    смт. Славське. Захоплюючим та неповторним було для школярів підняття на гору Зворець та гору Високий верх, де вони мали змогу познайомитись з унікальними та неповторними карпатськими лісами, полонинами, поласувати смаколиками в місцевих закладах харчування, придбати сувеніри. Не могли оминути і криниці, з якої пив воду Іван Франко, перебуваючи у селі Тухля. На даний час вона є гідрологічною пам’яткою місцевого значення.

Втомлені, але сповнені приємних незабутніх вражень повернулися додому.