Запорізька Січ – це наша історія, біографія наших прадідів. Вона – праматір української державності і реальна військово-політична сила України, яка упродовж століть протидіяла спробам турецьких султанів, кримських ханів та польської шляхти поставити український народ на коліна. Запорізька Січ! Козацтво… Найлегендарніше минуле українського народу, його святиня. Синонім свободи, людської і національної гідності, талановитості.

16 жовтня у Новосільському НВК відбулася посвята в козачата учнів 3 класу та посвята в джури козацькі учнів 5 класу «Нам пора для України жить». Перед посвятою юні козачата ознайомились із життям козаків, їх заповідями, побутом та звичаями, що панували на Запорізькій Січі, а потім продемонстрували свої знання про козаків.

  Вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення нашої незалежності та процвітання.

Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини