Великдень – Великий день. Свято перемоги життя над смертю, добра над злом, любові над ненавистю.
Великдень – це час духовного очищення, відродження чистих помислів і великих сподівань на краще життя.
До цього свята Торжества із Торжеств готувалися і учні Новосільського НВК І-ІІ ступенів. Напередодні празника в святково прикрашеному залі приваблює око святковий великодній стіл. Діти несуть барвисті писанки, крашанки, вишиті рушнички, духмяні пасочки, баранчики та іншу святкову здобу. Виготовлені власними руками стоять букети з пишних квітів, писанок. Над столом на стіні виставка найрізноманітніших пасхальних листівок.
Попри карантинні обмеження, учні, дотримуючись відповідних правил, з великим старанням готувалися до захисту своїх святкових кошичків. Їхні обличчя світилися радістю, щасливою усмішкою, неабияким натхненням під час виголошення поетичних рядків на славу Божу, Воскресіння Христового, які глибоко проникали в душі дітей
Сьогодні дивне свято
Господь усім нам дав.
Для щастя, миру і любові
Із мертвих Він устав.
І я тепер радію,
Бо чудо із чудес
Дало мені надію –
Христос в мені воскрес.
Четвертокласники підготували невелику сценку «Дивне свято Воскресіння».
Присутні в залі дізналися, чому люди радіють і співають у цей час, за що прибили до хреста ні в чому не винного Сина Божого.
На слова «Не сумуй же,
Разом з нами ти співай: «Христос Воскрес!»
пролунала «Воскресна пісенька струмочка».
На завершення святкового ранку діти поставали в коло, співали пісні, веснянки, гаївки: «А вже весна», «Воскресна пісенька струмочка», «Грішнику, грішнику», «Усміхнись», «Вербова дощечка» та інші.
Свято підготували учні 1-4 класів разом із своїми вчителями Сеньків Ю.Р., Боднар Д.С., Боднар У.І., Зискун М.С.