22 травня 2021року «День Пам’яті Шевченка». Це ми не просто вшановуємо геніального поета, а прагнемо відчути його невмируще слово серцем, повірити йому, бо кому тоді ще вірити, як не Шевченкові, який життя своє віддав за Україну, за те, щоб ми були вільними, гордими людьми.
З цією метою в Новосільському НВК І-ІІ ст. відбувся конкурс на краще виконання поезії поета під гаслом «Поки б’ються серця людей, звучатиме і голос Тараса». Конкурс приурочений до 160-ліття перепоховання великого Кобзаря.
Розпочався конкурс з виконання «Заповіту» Шевченка. Всю свою душу, всю свою любов і вдячність поетові вкладали читці у безсмертні його поетичні рядки. Тут і «Доля», і «Минають дні, минають ночі», і «Мені однаково…», і «Все уповання на тебе», і ще багато-багато інших поезій, які нікого з присутніх не залишили байдужими.
На екрані проєктора промайнули цікаві факти із життя Тараса та місця його вічного спочинку.
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять поета.
Із словами подяки звернулася до присутніх Оксана Степанівна, директор НВК, і висловила впевненість у тому, що безсмертне слово Шевченка звучатиме у віках, бо він наш спільник у боротьбі за мир, за вселюдське щастя.
Журі конкурсу визначило переможців змагання. Ними стали:
1-4 класи
І місце – Фурінець Максим (4 клас)
ІІ місце – Медвідь Віталіна (1 клас)
ІІІ місце – Музика Денис (3 клас) і Мушинський Микола (2 клас)
5-7 класи
І місце – Біла Вікторія (7 клас)
ІІ місце – Музика Роман (5 клас), Ярчак Вероніка (7 клас)
ІІІ місце – Бичков`як Марта (6 клас), Чайка Оксана (7 клас)
5-9 класи
І місце – Кич Марія (8 клас), Коримова Анна (9 клас)